O projektach

Fundacja Legalna Kultura realizuje og贸lnopolskie projekty edukacyjne, promocyjne oraz kampanie informacyjne po艣wi臋cone prawu autorskiemu, korzystaniu z kultury dost臋pnej z legalnych 藕r贸de艂 oraz etyce i odpowiedzialno艣ci w Internecie.

Do najwa偶niejszych projekt贸w Fundacji nale偶膮:

Spo艂eczna kampania edukacyjna Legalna Kultura 鈥 realizowana od 2012 r., w kt贸rej Fundacja zach臋ca do korzystania z legalnych 藕r贸de艂 kultury i poszanowania praw tw贸rc贸w 鈥 zar贸wno w 艣wiecie cyfrowym, jak i w rzeczywisto艣ci. W ramach kampanii realizowane s膮 m.in. spoty 鈥濿 czerni kina", czyli wypowiedzi znanych artyst贸w na temat korzystania z legalnych 藕r贸de艂 kultury emitowane przed seansami w dobrych kinach na terenie ca艂ej Polski.

Kultura Na Widoku 鈥 multimedialny projekt promuj膮cy kultur臋 z legalnych 藕r贸de艂, skierowany do wszystkich odbiorc贸w niezale偶nie od miejsca zamieszkania i wieku. Wi臋cej na: www.kulturanawidoku.pl

Otwarte Drzwi Do Kultury 鈥 to pokazy filmowe dla mieszka艅c贸w ma艂ych miast i wsi po艂膮czone z warsztatami dla uczni贸w i nauczycieli po艣wi臋conymi kulturze w sieci, prawu autorskiemu, legalnym 藕r贸d艂om i bezpiecze艅stwu w Internecie. Wi臋cej na: www.otwartedrzwidokultury.pl

E-Wiedza Ksi臋garza 鈥 w ramach projektu powsta艂 pierwszy portal wsparcia merytorycznego skierowany bezpo艣rednio do polskich ksie台garzy. Wi臋cej na: www.wiedzaksiegarza.pl

Ksi臋garnia Marze艅 鈥 Czytamy Razem 鈥 projekt wspieraj膮cy czytelnictwo organizowany we wsp贸艂pracy z kameralnymi, niesieciowymi ksi臋garniami i dzia艂aj膮cymi wok贸艂 nich spo艂eczno艣ciami czytelniczymi. Wi臋cej na: www.ksiegarniamarzen.pl