Zarz膮d i Rada Fundacji

W艁ADZE FUNDACJI

Zarz膮d:

Kinga Jakubowska - kulturoznawca, absolwentka Wydzia艂u Nauk Humanistycznych i Spo艂ecznych SWPS w Warszawie. Do roku 2011 r. zwi膮zana z bran偶膮 dystrybucji filmowej, m.in. jako wsp贸艂tw贸rca i wieloletni dyrektor generalny niezale偶nej firmy dystrybucyjnej Kino 艢wiat. Od listopada 2011 r. prezes zarz膮du Fundacji Legalna Kultura.

Rada Fundacji:

Danuta Stenka - aktorka teatralna, filmowa i radiowa, obecnie zwi膮zana z warszawskim Teatrem Narodowym. Laureatka wielu nagr贸d filmowych i teatralnych, w tym nagrody im. Aleksandra Zelwerowicza, przyznawanej przez redakcj臋 miesi臋cznika "Teatr" (2005). W roku 2011 r. odznaczona medalem Zas艂u偶ony Kulturze Gloria Artis oraz Z艂otym Mikrofonem za wybitne role wykreowane w Teatrze Polskiego Radia.

Hubert Polkowski - architekt, absolwent Wydzia艂u Architektury Politechniki Gda艅skiej. Odby艂 praktyk臋 w pracowniach w Nowym Jorku i Filadelfii. Wsp贸艂w艂a艣ciciel pracowni projektowej w Warszawie.

Iwona Ol臋dzka - lekarz laryngolog /specjalizacja II stopnia z otolaryngologii/, absolwentka Akademii Medycznej w Warszawie. D艂ugoletni pracownik Szpitala Czerniakowskiego Warszawie. Starszy asystent w Klinice Otolaryngologii Oddzia艂u Stomatologii w Warszawie. Cz艂onek Polskiego Towarzystwa Otolaryngologicznego oraz Polskiego Towarzystwa Bada艅 nad Snem.